5 Tips about IVF tedavisi You Can Use Today
5 Tips about IVF tedavisi You Can Use Today
Blog Article
Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda 15 dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.
Aşılama yöntemi ile tüp bebek tedavisi arasındaki en önemli farklardan biri geliştirilen yumurta sayısıdır. Hem aşılamada hem de tüp bebek tedavisine adetli başlanır.
Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.
– Rahim ve yumurtalık sağlığı: Rahimdeki yapısal sorunlar veya yumurtalık rezervinin azalması da başarıyı etkileyen faktörlerdendir.
Bu sürecin sonunda yeterli hacimde foliküller elde edildikten sonra çatlatma işlemi yapılır. Ardından 36 saat sonra olgunlaşan yumurtalar toplanır.
Bu sayede acı, ağrı, kramp gibi hislerin oluşması da engelleniyor. Yumurtaların belirli bir olgunluğa erişmesinin ardından toplanması sırasında vajinal ultrasonografi de kullanılır.
Yumurtalar toplandıktan sonra laboratuvarda spermle işleme tabi tutulup embriyolar oluşturuluyor.
Luteal faz desteği advertı verilen bu tedavi gebelik gerçekleştiğinde 10. gebelik haftasına kadar devam eder.
Eğer cifler aşılama PCOS tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin 2. veya three. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir difficulty yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta PCOS takibi süreci başlamış oluyor. ten ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.
Bu işlemlerin yapılma amacı problemli embriyoya önceden tanı koyarak hastalıklı bebek yerine sağlıklı bebek doğmasını sağlamak, düşük yapma ihtimalini azaltmak ve tüp bebek başarı şansını artworkırmaktır. Bu işlemler özel laboratuvar şartları ve tecrübeli personel gerektirmektedir.
Bu sitede yer alan bilgiler hiçbir tıbbi işleme veya evde uygulamaya dayanak oluşturmaz. Kadın doğum ve jinekolojik konularda bilgilendirme amaçlı kişisel website niteliğinde, reklam/tanıtım amacı gütmeyen, ticari nitelikte olmayan bir Website sitesidir. Bahsi geçen uygulamaların Prof.
Eğer bu yumurtalar olması gereken büyüklüğe ulaştı ise çatlatmak için bir iğne verilir. Sonrasında ise 24. veya forty eight.saatlerinde ilişki yaşanması gerekir. Bu olaya da zamanlanmış ilişki deniliyor. Eğer ki bu aşamalardan sonra hamile kalınmadıysa ve erkekte herhangi bir dilemma varsa tedavi yöntemi olarak aşılama tercih ediliyor.
Uygulanan hormon tedavileri ile birden fazla yumurta hücresi olgunlaştırılarak gebelik şansı artırılabilir. Bununla birlikte iğne ile gerçekleştirilen uyarılar sonucunda daha fazla sayıda olgunlaşmış yumurta elde edilir ve haplara oranla gebelik şansı daha fazla arttırılır.
Erkekte ise genellikle testis fonksiyonunda bozukluk, sperm kanallarında anomali veya tıkanıklık, testislerde enfeksiyona yol açan hastalık ve sperm oluşumunu etkileyen çeşitli genetik sorunlar doğurganlık kaybına neden olan başlıca etkenler arasındadır.
Kadın ve erkek üreme hücrelerinin bu aşamada three gün ile 5 gün arasında değişen bir sürede laboratuvar ortamında kalması gerekebilir. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından son aşamaya yani embriyo transferine geçilir.